De Zomertuin.

De Zomertuin ontstond toen Henk en Yvonne Geerling, mijn ouders, in het begin van deze eeuw tijd kregen het tuinieren verder gestalte te geven. Het zou een uit de kluiten gewassen hobby worden. Met de tuin en de kwekerij van de familie Oudolf (nu helaas gesloten) relatief dicht bij huis kwam de liefde voor een combinatie van bloeiende planten en siergrassen tot ontwikkeling. Een en ander omzoomt door beukenhagen, die een fraai lijnenspel mogelijk maken en veel privacy geven.

In de Zomertuin zijn nog steeds bloeiende planten uit die eerste periode aanwezig zoals: stachys, persicaria, helenium, sanguisorba, astilbe, eupatorium, euphorbia en vele andere. Dit in combinatie met diverse siergrassen.

In deze tuin is gekozen voor lange zichtlijnen. Er groeide een tuin bestaande uit taartpunten met prachtige winterharde vaste planten.  Er is een wagenwiel van paden als je van boven kijkt door de ogen van een vogel. De bloemenpracht voert daarbij wel duidelijk de boventoon.

In de winterperiode wordt alles teruggesnoeid en in het voorjaar is het een ervaring om te zien hoe alles weer uitbundig gaat groeien.